Hoe warm het was, en hoe ver.

Hoe warm het was, en hoe ver.
Een verslag van de magazijnverkoop 2017.

“Het was een brandendheete vrijdagachtermiddag in zekere hollandsche stad; zoo heet en zoo brandend, dat de mosschen op het dak gaapten, ‘t welk, op gezag der hollandsche manier van spreken, de grootste hitte is, die men zich voor kan stellen.”

En zo gaat Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets) in zijn Camera Obscura nog even door met de beschrijving van een erg hete dag waarop de zeer gezette Mr. H.J. Bruis op bezoek gaat bij “Een oude kennis”.

Het zou zomaar de beschrijving geweest kunnen zijn van de hitte op donderdag 22 juni, de eerste dag van onze magazijnverkoop. Man, wat was het heet die dag. Niet alleen op de dag zelf maar ook de dagen daarvoor had de zon al met grote kracht staan branden op het dak van het magazijn. De temperatuur op de bovenverdieping was dan ook behoorlijk opgelopen.

Wij hadden zeker onze twijfels over het aantal bezoekers dat zou komen. Wil je zo’n dag niet liever op een beschaduwd terras zitten met een lekker koel glas drinken, dan een reis naar Waalwijk ondernemen om te profiteren van een aanbieding? Blijkbaar niet.

Het was bijna 5 uur toen een hele stoet auto’s het parkeerterrein op kwam rijden. Binnen de kortste keren stond het magazijn vol met klanten. Vanaf dat moment hebben we tot aan het einde om 9 uur continue klanten aan de kassa geholpen.

Tijdens zo’n magazijnverkoop zie je ook weer hoe klein het wereldje is. Veel klanten kennen elkaar en dat maakte het wachten en de warmte weer wat draaglijker.

En wat een bewondering voor de mevrouw uit Haarlem die een turnpakje wilde kopen voor haar nichtje in Noorwegen. Ze had op het nieuws gezien dat er een grote file op de A2 stond en besloten om met het openbaar vervoer naar Waalwijk te reizen. Ze had zich alleen in het adres van de magazijnverkoop vergist en belde aan bij onze showroom. Mijn vrouw en dochter stonden net op het punt om naar het magazijn te gaan en ze was erg blij dat ze mee kon rijden. Ze is geslaagd met het turnpakje en was blij met de lift van mijn dochter naar de bus.

Na het gekkenhuis van donderdag was het vrijdagavond en zaterdag wat rustiger. We hadden daardoor meer tijd om klanten te helpen en te adviseren bij hun aankopen.

Het was ook dit jaar weer een zeer geslaagde magazijnverkoop. Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om te komen hiervoor hartelijk bedanken! En wie weet tot volgend jaar.

Austin Fasting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *