Van parttime naar fulltime onderscheidend!

Toen ik met All-American Sports begon, inmiddels al weer 10 jaar geleden, wilde ik zoveel mogelijk Amerikaanse sporten en Amerikaanse sportmerken op mijn website en in de showroom aanbieden. Op zich lukte dat wel. Leveranciers zijn al gauw bereid om je de gelegenheid te geven bij hun in te kopen, zolang je maar betaalt!

Al vrij snel had ik dan ook een indrukwekkend assortiment. Toch bleek dit om verschillende redenen niet te werken. Zo werd de site zelf er niet overzichtelijker op. Ook kost het veel geld aan online-marketing om door al die verschillende sporters gevonden te kunnen worden. Veel verschillende sporten maakt het ook lastig om te concurreren met de gespecialiseerde sportwinkels. Al met al vielen omzet en resultaat tegen.

Het was dus duidelijk dat het anders moest. Een goede leverancier van mij, met een berg aan ervaring in de detail(handel), wees mij in die tijd op het belang om niet alles te willen doen en vooral te focussen op producten en merken waarin je je onderscheidt van anderen. Onderscheidende producten verkopen zich voor een groot deel namelijk zelf. En dat werkte wel.

Maar met een beperkter en meer onderscheidend assortiment alleen ben ik er nog niet.

Nog steeds probeer ik twee ballen in de lucht te houden: namelijk een baan als Focus-on-what-mattersjurist en eigenaar van All-American Sports. Mede door de groei van mijn eigen zaak wordt dit steeds lastiger. Tijd dus om een keuze te maken. Een keuze voor mijn eigen bedrijf. Vanaf 1 december 2016 focus ik me volledig op All-American Sports.

Het blijft uiteraard altijd spannend om de zekerheid van een vaste baan op te geven. Maar de wetenschap dat ik hierdoor mijn klanten nog beter op een onderscheidende manier kan bedienen, voelt goed en geeft me veel energie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *