Hoe warm het was, en hoe ver.

Hoe warm het was, en hoe ver.
Een verslag van de magazijnverkoop 2017.

“Het was een brandendheete vrijdagachtermiddag in zekere hollandsche stad; zoo heet en zoo brandend, dat de mosschen op het dak gaapten, ‘t welk, op gezag der hollandsche manier van spreken, de grootste hitte is, die men zich voor kan stellen.”

En zo gaat Hildebrand (pseudoniem van Nicolaas Beets) in zijn Camera Obscura nog even door met de beschrijving van een erg hete dag waarop de zeer gezette Mr. H.J. Bruis op bezoek gaat bij “Een oude kennis”.

Het zou zomaar de beschrijving geweest kunnen zijn van de hitte op donderdag 22 juni, de eerste dag van onze magazijnverkoop. Man, wat was het heet die dag. Niet alleen op de dag zelf maar ook de dagen daarvoor had de zon al met grote kracht staan branden op het dak van het magazijn. De temperatuur op de bovenverdieping was dan ook behoorlijk opgelopen.

Wij hadden zeker onze twijfels over het aantal bezoekers dat zou komen. Wil je zo’n dag niet liever op een beschaduwd terras zitten met een lekker koel glas drinken, dan een reis naar Waalwijk ondernemen om te profiteren van een aanbieding? Blijkbaar niet.

Het was bijna 5 uur toen een hele stoet auto’s het parkeerterrein op kwam rijden. Binnen de kortste keren stond het magazijn vol met klanten. Vanaf dat moment hebben we tot aan het einde om 9 uur continue klanten aan de kassa geholpen.

Tijdens zo’n magazijnverkoop zie je ook weer hoe klein het wereldje is. Veel klanten kennen elkaar en dat maakte het wachten en de warmte weer wat draaglijker.

En wat een bewondering voor de mevrouw uit Haarlem die een turnpakje wilde kopen voor haar nichtje in Noorwegen. Ze had op het nieuws gezien dat er een grote file op de A2 stond en besloten om met het openbaar vervoer naar Waalwijk te reizen. Ze had zich alleen in het adres van de magazijnverkoop vergist en belde aan bij onze showroom. Mijn vrouw en dochter stonden net op het punt om naar het magazijn te gaan en ze was erg blij dat ze mee kon rijden. Ze is geslaagd met het turnpakje en was blij met de lift van mijn dochter naar de bus.

Na het gekkenhuis van donderdag was het vrijdagavond en zaterdag wat rustiger. We hadden daardoor meer tijd om klanten te helpen en te adviseren bij hun aankopen.

Het was ook dit jaar weer een zeer geslaagde magazijnverkoop. Ik wil iedereen die de moeite heeft genomen om te komen hiervoor hartelijk bedanken! En wie weet tot volgend jaar.

Austin Fasting

23 interessante feiten over honkbalmaterialen

1.
De wedstrijdbal bij honkbal is altijd wit met rode naden. Bij softbal mag de bal zowel wit zijn als geel zijn.

 

 

 

2.
De bal die bij softbal gebruikt wordt heeft een zachtere kern dan een honkbal. Vandaar de naam softbal. Hierdoor springt de bal anders van de knuppel dan bij honkbal. Dit springplank effect wordt uitgedrukt in een coëfficiënt. Naarmate dit getal hoger is komt de bal sneller van de knuppel. Bij honkbal mag deze niet hoger zijn dan .555 en bij softbal niet meer dan .470.

 

3.
De maat van een handschoen wordt uitgedrukt in inches (2,54 cm). Bijvoorbeeld  11, 12 of 12,5 inch. De inch maat van een handschoen zegt alleen iets over de omvang van de handschoen en niets over de grootte van de handopening van de handschoen. Er zijn 11,5 inch handschoenen voor kinderen maar ook voor volwassenen.

4.
De inchmaat van een handschoen wordt gemeten vanaf de onderkant van de palm (de hiel) van de handschoen tot de punt van de langste vinger van de handschoen. Daarbij moet het meetlint helemaal plat tegen de binnenkant van de handschoen gelegd worden.

 

 

5.
De spelpositie is een belangrijke factor bij het kiezen van een handschoen. In het buitenveld wil je een handschoen met een grote omvang en in het binnenveld een kleinere. Een pitcher handschoen heeft een gesloten web om de bal zoveel mogelijk te verbergen voor de slagman.

 

6.
Knuppels worden van verschillende materialen gemaakt. Je hebt knuppels van hout, aluminium, bamboe, composiet en een combinatie van deze materialen.

 

 

8.

Houten knuppels worden meestal gemaakt  van Ash (Essen) of Maple (Esdoorn). Maple is harder en stijver en oefent daardoor meer kracht op de bal uit wat ideaal is voor powerhitters. Ash is lichter en flexibeler.

 

9.
In de Amerikaanse Major League (MLB) gaat een honkbal ongeveer 5-7 pitches mee. Tijdens een gemiddelde wedstrijd worden ongeveer 70 ballen gebruikt.

 

 

10.
Van alle gebruikte sportmaterialen hebben honkbalhandschoenen zich door de tijd heen het meest geëvolueerd (Bron: “Glove Affairs”, The Romance, History, and Tradition of the Baseball Glove; Noah Liberman).

 

 

11.
In de MLB draagt het bezoekende team een (grotendeels) grijze broek. De thuisspelende ploeg draagt een witte broek. Deze traditie gaat terug tot het eind van de 19e eeuw toen de teams die onderweg waren geen tijd hadden om hun uniformen te wassen. Bij een grijze kleur valt het vuil van de wedstrijd minder op dan bij een witte broek.

 

12.
In de Amerikaanse MLB en de Nederlandse Hoofdklasse is het verplicht om met houten knuppels te slaan. Op lagere niveaus worden vooral aluminium knuppels gebruikt.

 

 

 

13.
Ook al wegen twee knuppels precies hetzelfde, dan nog kan de een bij het slaan zwaarder aanvoelen als de ander. Het gewicht tijdens de swing wordt namelijk medebepaald door de verdeling van het gewicht over de knuppel. Zit het gewicht meer naar het einde van de knuppel dan heet dit “end loaded”. Is het gewicht meer evenredig verdeeld over de knuppel dan heet dit “balanced”.

 

14.
De “sweet spot” van een knuppel is een gebied dat op ongeveer 12–17 cm van het einde van de knuppel zit. Raak je bal precies op deze plek dan voel je minder trilling in de knuppel en heb je de grootste kans om een homerun cartier trinity bracelet for sale
te slaan. Een aluminium knuppel heeft een grotere sweet spot dan een houten knuppel.

 

15.
Een officiële MLB-wedstrijdbal heeft een naad die bestaat uit precies 108 steken, heeft een omtrek tussen de 9 en 9,25 inch, een gewicht tussen 5 en 5,25 ounce en twee stukken leer die aan elkaar zijn gemaakt met rood katoendraad. Het leer is bij voorkeur van paardenleer omdat dit niet rekt.

 

16.
In de begintijd van honkbal waren de knuppels veel zwaarder en dikker dan de huidige houten knuppels. Er is ook een tijd geweest dat de knuppel aan één kan afgeplat was. Vanaf 1895 moest een knuppel rond zijn.

 

 

 

 

17.
Een houten knppel breekt als de bal aan de verkeerde kant van de knuppel geraakt wordt. Om dit voorkomen moet altijd het merk van de leverancier van de knuppel bovenop zichtbaar zijn is als je aan slag bent.

 

 

18.
In werpmachines worden vooral gele ballen met putjes gebruikt (dimpled baseballs). Omdat deze een stuk harder zijn dan gewone honkballen is er een grotere kans op beschadigingen van de knuppel. Je gebruikt in de batting cage dan ook liever niet je nieuwe en dure knuppel. Fabrikanten geven ook geen garantie op beschadigingen die veroorzaakt zijn bij gebruik op een werpmachine.

 

 

19.
De eerste honkballen waren bruin. In 1861 werd de witte bal geïntroduceerd. Deze was namelijk beter zichtbaar tegen de houten schuttingen die toen als backstop werden gebruikt.

 

 

 

20.
Bijna een eeuw lang, vanaf 1878, was Spalding de officiele leverancier van de honkballen voor de Major League. Vanaf 1977 is dat Rawlings.

 

 

 

21.
Een honkbalhandschoen is vrijwel volledig gemaakt van leer. Uit één koeienhuid kunnen 3 of 4 handschoenen worden gemaakt.

 

 

22.
Een handschoen wordt bij elkaar gehouden door één veter van ruim 2 meter lang. Het inzetten van de veter is een arbeidsintensief proces dat soms wel een uur duurt.

 

23.
Ongetwijfeld een van de grootste honkbalhandschoenen is die in het stadion van de San Francisco Giants

Koningsdag in Tilburg, om niet meer te vergeten!

Mijn beleving met Koningsdag is een stuk minder geworden sinds deze nationale feestdag niet meer op 30 april valt. Als je altijd gewend bent geweest om op je verjaardag vrij te zijn, dat de vlaggen uithangen en alles oranje kleurt, dan valt het tegen als die dag plotseling een dag als alle andere wordt.

Maar deze Koningsdag zal ik toch niet snel meer vergeten.

Op de eerste plaats omdat Tilburg de plaats van de festiviteiten was. De stad waar ik in mijn allerjongste jaren heb gewoond, waar ik later ben gaan studeren en waar nog veel van mijn familie woont. Hoewel ook ik mijn twijfels had over de wijze waarop dit feest door Tilburg zou worden opgepakt – de spoorzone is nu (nog) niet het meest aantrekkelijke gebied – blijkt deze industriestad zich met de organisatie cartier trinity bracelet for sale
ervan werkelijk van de beste kant te hebben laten zien.

Wie bedenkt het om 50 piano’s op te stellen in een oude NS hal? Hoe kom je sowieso aan 50 piano’s! De dag erna kwam een softbalster van Roef! uit Moergestel bij mij in de showroom. Zij was een van die 50 pianisten. Ze vertelde dat iedere pianist een eigen stuk speelde. Samen bracht dit het prachtige totaalresultaat.

Een paar weken geleden kreeg onze dochter de vraag of ze wilde helpen bij het opzetten en begeleiden van de Waalwijkse inbreng van de Hart van Brabant parade.

De meisjes en jongens van turnvereniging Allianza uit Waalwijk zouden een lenig optreden verzorgen in het teken van schoenen en leer. Maar met nog twee weken te gaan bleek dat er toch nog wel wat geregeld moest worden. Onder andere de kleding van de deelnemers.

Jouw vader heeft toch een sportzaak vroegen ze haar. Kan die daar dan niet voor zorgen? Hoewel het kort dag was is het gelukt. Na een snelle inventarisatie van aantallen en maten heb ik de kleding bij mijn leverancier Under Armour besteld en, nog belangrijker, op tijd geleverd.

De dag zelf volgden wij vanaf ons Duitse vakantieadres op TV. Tijdens de Hart van Brabant parade zaten we op het puntje van onze stoel om te kijken wie we van Allianza konden herkennen en probeerden we een glimp van onze dochter op te vangen.

Kortom, een Koningsdag om niet meer te vergeten!

PS:
Morgen ben ik “gewoon” jarig. Iedereen die op deze dag, 30 april, een bestelling via mijn website www.allamericansports.nl plaatst, ontvangt daarom een cadeautje!

5 redenen om een afspraak te maken

Door Austin Fasting

All-American Sports is een winkel, maar dan toch net even iets anders. Ik noem het daarom ook liever een showroom. Voor een bezoek aan de winkel/showroom werk ik op afspraak. In het begin is dat wennen, maar degenen die eenmaal een keer zijn geweest, begrijpen direct waarom ik dat doe. Om de volgende redenen is het maken van een afspraak zowel voor mij als voor mijn klanten prettig.

1.
All-American Sports is een eenmanszaak.
Ik run de zaak in mijn eentje en dat bevalt mij erg goed. Maar het vraagt wel een goede indeling van je tijd. Door op afspraak te werken kan ik de tijd tussen de afspraken efficiënt gebruiken (of gewoon een goed boek lezen).

2.
Het vertrouwen tussen klanten en All-American Sports.
Het maken van een afspraak draagt bij aan dit vertrouwen. Ik weet daardoor wie er komt. Het is voor mij dan ook geen enkel probleem als een klant een product op proef wil meenemen of een factuur een keer achteraf overmaakt.

3.
All-American Sports geeft iedere klant volle aandacht.
Een van de slogans van All-American Sports is: “The perfect match between you and your equipment”. Om deze belofte waar te kunnen maken is persoonlijke aandacht nodig. En aandacht kost tijd. Een swinganalyse duurt al gauw een half uur. Bij het maken van een afspraak kan ik hier rekening mee houden en ook voorkomen dat andere klanten onnodig moeten wachten.

4.
All-American Sports heeft haar showroom aan huis
Mijn showroom is dus niet gevestigd in een winkelstraat of op een bedrijventerrein. Klanten die voor de eerste keer komen, kijken soms dan ook raar op. Maar door op afspraak te werken voorkom ik problemen met parkeren en houd ik mijn buren te vriend.

5.
De zeer ruime bezoektijden van All-American Sports.
Door de week kunt u dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur bij mij terecht. Op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Deze ruime openingstijden kan ik alleen hanteren als ik weet of en wanneer er klanten komen. Ook om deze reden is het maken van een afspraak nodig.

Bent u nieuwsgierig geworden?
Maak dan snel een afspraak!

 

 

 

 

 

Herinner jij je eerste honkbalhandschoen nog?

Austin Fasting

Mijn eerste handschoen kreeg ik toen ik 12 jaar was.
Het merk weet ik niet meer. Wel dat de kleur blauw was en dat ik er heel erg blij mee was. Ik heb daarna nog veel handschoenen versleten, maar de herinnering aan die eerste handschoen is en blijft het mooiste.

In mijn showroom liggen twee bijzondere handschoenen.
Ze dateren uit de jaren ’30 en ’40 en zijn van het merk Spalding. Mijn moeder is in 1936 in Amerika geboren en heeft ze waarschijnlijk mee naar Nederland genomen. Ze heeft de handschoenen niet zelf gebruikt. Wel is ze al haar leven fanatiek baseball fan en heeft ze in haar jeugd de wedstrijden gezien van Kansas City toen de Royals nog Blues heten! Ze is inmiddels 82 en kan niet wachten tot het begin van het nieuwe seizoen om de wedstrijden via MLB TV weer te volgen. Maar dit terzijde.

Een bal moest met blote handen gevangen worden.
In de 19e eeuw was honkbal nog een sport voor echte mannen. Het gebruik van een handschoen was “not done”. Je had maar te dealen met de pijn en de misvormingen van je handen. Zeker de handen van de catchers zagen er in die tijd niet uit.

Albert Spalding gebruikte een handschoen op het 1e honk.
Officieel schijnt Doug Allison in 1870 de eerste te zijn geweest die een handschoen aantrok om zijn handen te beschermen. Maar pas toen Albert Spalding  dat in 1877 deed werd het algemeen geaccepteerd. Het leverde hem ook financieel voordeel op. Hij verkocht de handschoenen namelijk in zijn sportwinkel voor $ 1 – $2,50. De naam Spalding is nog steeds cartier trinity bracelet for sale
erg bekend in de wereld van Amerikaanse sporten.

De eerste handschoenen waren “split finger gloves”.
Zoals je kunt zien bij mijn Spalding 1165 (Vic Power) zaten de vingers nog niet met veters aan elkaar vast. Spelers dachten toen nog dat je een bal alleen goed kon vangen met een handschoen die lijkt op een echte hand. Handschoenen met veters zoals mijn Spalding 1034 (Bobby Hofman) kwamen pas na WOII in beeld. En het duurde nog tot 1957 voordat Wilson een handschoen op de markt bracht zoals die we die nu nog kennen: de A2000.

Heb jij herinneringen aan je eerste honkbalhandschoen?
Laat ze achter als comment. Je mag je herinneringen ook via email naar mij sturen austin@allamericansports.nl. De mooiste herinneringen plaats ik dan op de facebookpagina van All-American Sports.

Bron: “Glove Affairs”, The Romance, History, and Tradition of the Baseball Glove; Noah Liberman

 

 

 

Miljardendeal voor Under Armour en MLB

Under Armour opende rond 2005 haar Europees hoofdkantoor in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Ik had net daarvoor al eens contact gehad met Under Armour USA om de mogelijkheden te bekijken van verkoop in Nederland. Het merk was toen al bekend in het honk- en softbalwereldje vanwege de strakke compressieshirts die transpiratievocht afvoeren. Ideaal voor onder een uniform, zowel bij warm als bij koud weer. Nike kwam pas later met haar “dri-fit” shirts.

Intussen gaat de groei van dit relatief jonge merk (ongeveer 20 jaar geleden opgericht door Kevin Planck) hard door. In Amerika staat het na Nike in omzet op de tweede plaats en is het het enige merk waar Nike nog bang voor is. En die angst is niet geheel onterecht.

Zo heeft Under Armour in december 2016 een 10-jarige overeenkomst gesloten met Major League Baseball (MLB). Vanaf 2020 gaat Under Armour alle kleding (uniformen, baselayers en gameday outerwear) leveren voor de 30 MLB teams. Daarmee trekt niet alleen de huidige uniform leverancier Majestic aan het kortste eind, maar ook Nike als leverancier van de ondershirts. Under Armour slaat hiermee een nieuwe slag in de concurrentie met Nike.
Hoewel over de financiële afspraken niets is bekend gemaakt, mogen we er vanuit gaat dat het om een miljardendeal gaat. Niet voor niets is bij deze deal ook het bedrijf Fanatics betrokken. Fanatics betaalt mee en krijgt in ruil daarvoor het recht om alle Under Armour/MLB merchandise te verkopen aan de fans.

Een bijzonder detail is dat het Under Armour logo niet zoals nu bij Majestic op de mouw komt, maar op de rechterzijde van de borst. Voor het uniform van de Yankees betekent dit dus direct boven het NY-logo.

Laten we hopen dat de nieuwe Under Armour uniformen niet in de weg staan aan de prestaties van de sporters. Dat gebeurde namelijk wel tijdens de winterspelen van 2014 in Sotchi. De schaatsers van team USA gaven toen hun nieuwe Under Armour schaatspakken de schuld van hun slechtste prestatie tijdens de winterspelen in de afgelopen 30 jaar!

De dames turnsters van team USA hadden overigens niets te klagen over hun prestaties tijdens de olympische spelen van 2016. Maar anders dan het Under Armour logo op hun turnpakken doet vermoeden, worden deze niet door Under Armour zelf gemaakt maar in de fabriek van GK Elite!

 

What’s in a name? All-American.

Op 8 december overleed John Glenn (1921-2016). Glenn was de eerste Amerikaan die in 1962 een baan rond de aarde vloog. Dit gebeurde op het hoogtepunt van de koude oorlog. Met drie rondjes om de aarde versloeg Glenn de rus Gagarin die het jaar daarvoor één baan om de aarde had voltooid. Glenn gaf met deze historische vlucht de Amerikanen hun zelfvertrouwen terug en werd een nationale held: een all-American hero.

Toen ik  op het idee kwam om mijn bedrijf “all-American” sports te noemen had ik zeker geen heldenroem op het oog.  Maar het was wel een bewuste keuze.

Zoek je op Google dan vind je diverse betekenissen. Zo staat all-American voor typisch Amerikaans of representatief voor Amerika en haar idealen. John Glenn was daarvan een voorbeeld en werd daarom een all-American hero genoemd.

Maar ook in de sport komen we het begrip all-American tegen.

In Amerika kiezen de media en relevante commentatoren jaarlijks de beste amateursporters (op college en soms ook high school niveau). De sporters die in een bepaald seizoen en voor hun positie in het team als de beste worden beschouwd krijgen de eretitel “all-American”. Ze worden aangeduid als  “all-American athletes” of “all-Americans”. Iemand kan dus meerdere keren in zijn of haar carrière uitgeroepen worden tot all-American.

En een Wimbledon finale tussen de gezusters Williams is een all-American final, een finale met uitsluitend Amerikaanse speelsters.

En hoe zit het dan met all-American Sports? Het betekent niet dat ALLE Amerikaanse sporten bij ons te vinden zijn. Wel dat het bedrijf een typisch Amerikaanse achtergrond heeft waarbij het merendeel van de producten, de leveranciers en de vertegenwoordigde sporten van Amerikaanse origine zijn.

Maar toen ik besloot om het bedrijf all-American Sports te noemen had ik toch vooral de all-American op het oog die het beste in zijn tak van sport is. Een bewuste keuze dus!

 

 

Goed advies is het halve werk!

Veel van de tijd die ik besteed aan All-American Sports heeft te maken met het geven van goed advies.

adviesLaatst nog kreeg ik een email van een lieve oma die haar kleinzoon voor zijn verjaardag graag wilde verrassen met een honkbalknuppel en een honkbalhandschoen. Of ik haar kon adviseren over de beste keus? En dan wordt het toch lastig.

Er is volgens mij namelijk geen andere sport waarbij de variëteit in materialen zo groot is. Een softbalhandschoen is anders dan een honkbalhandschoen. Met een binnenveld handschoen ga je liever niet in het buitenveld staan, en andersom.

Er is een speciale handschoen voor de eerste honkman en een voor de catcher. De pitcher heeft weer eigen regels als het gaat om de keuze van een handschoen. Voor knuppels hetzelfde verhaal.

Knuppels zijn er in hout, aluminium, bamboe en composiet. Ze komen in verschillende lengtes en gewichten. De verhouding tussen lengte en gewicht (de “drop”) verschilt per knuppel. Ook verschilt de verdeling van het gewicht binnen een knuppel. Als het gewicht meer aan het eind van de knuppel zit (“end loaded”) voelt deze zwaarder aan dan een knuppel waarvan het gewicht meer in het midden zit (“balanced”).

Deze grote variëteit aan materialen is fijn voor de spelers. Er is altijd wel een handschoen of knuppel te vinden die het beste bij je past. Maar voor de leverancier betekent het dat je niet kunt volstaan met één type knuppel of één type handschoen in je assortiment op te nemen. Je zult meer moeten kunnen bieden dan dat.

Om deze lieve oma goed te kunnen adviseren had ik dus meer informatie nodig. Heeft haar kleinkind al ervaring met honkbal of helemaal niet? Hoe oud is hij en is hij groot of juist klein voor zijn leeftijd? Is hij van plan wedstrijden te spelen of is het puur voor gebruik in de achtertuin? Als ik deze informatie heb, kom ik er meestal wel uit. Ik kon haar dan ook diverse opties aanbieden die geschikt zijn voor haar kleinzoon.

Oma liet mij later weten dat haar kleinzoon erg blij was met zijn cadeau. Ook zijn zus was ondertussen erg enthousiast geworden en wilde ook wel graag zo’n stoere handschoen hebben! Of ik haar kon adviseren? Oh ja, ze is linkshandig. Gelukkig hebben we die ook!

schoolsoftbal.nl
PS. Op de website www.schoolsoftbal.nl vind je, gerangschikt per categorie, adviezen en tips voor de aanschaf van de juiste materialen.

Van parttime naar fulltime onderscheidend!

Toen ik met All-American Sports begon, inmiddels al weer 10 jaar geleden, wilde ik zoveel mogelijk Amerikaanse sporten en Amerikaanse sportmerken op mijn website en in de showroom aanbieden. Op zich lukte dat wel. Leveranciers zijn al gauw bereid om je de gelegenheid te geven bij hun in te kopen, zolang je maar betaalt!

Al vrij snel had ik dan ook een indrukwekkend assortiment. Toch bleek dit om verschillende redenen niet te werken. Zo werd de site zelf er niet overzichtelijker op. Ook kost het veel geld aan online-marketing om door al die verschillende sporters gevonden te kunnen worden. Veel verschillende sporten maakt het ook lastig om te concurreren met de gespecialiseerde sportwinkels. Al met al vielen omzet en resultaat tegen.

Het was dus duidelijk dat het anders moest. Een goede leverancier van mij, met een berg aan ervaring in de detail(handel), wees mij in die tijd op het belang om niet alles te willen doen en vooral te focussen op producten en merken waarin je je onderscheidt van anderen. Onderscheidende producten verkopen zich voor een groot deel namelijk zelf. En dat werkte wel.

Maar met een beperkter en meer onderscheidend assortiment alleen ben ik er nog niet.

Nog steeds probeer ik twee ballen in de lucht te houden: namelijk een baan als Focus-on-what-mattersjurist en eigenaar van All-American Sports. Mede door de groei van mijn eigen zaak wordt dit steeds lastiger. Tijd dus om een keuze te maken. Een keuze voor mijn eigen bedrijf. Vanaf 1 december 2016 focus ik me volledig op All-American Sports.

Het blijft uiteraard altijd spannend om de zekerheid van een vaste baan op te geven. Maar de wetenschap dat ik hierdoor mijn klanten nog beter op een onderscheidende manier kan bedienen, voelt goed en geeft me veel energie.